BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

" İTFAİYE HAFTASI " ETKİNLİKLERİ

Her sene 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftasi” kapsamında, Boyabat Meslek Yüksekokulu, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı olarak itfaiye teşkilatına ziyaret gerçekleştirildi. Öğrencilere mesleki bilinç ve aidiyet kazandırılması amacıyla yapılan bu ziyarette, öğrenciler itfaiye araçlarını ve kullanılan ekipmanları yakından tanınma fırsatı buldu.

Verilen eğitimlerde öğrencilerimize kurtarma ve söndürme ekipmanları, kapalı devre solunum sistemi, hortum atma ve toplama konuları anlatıldı.

İtfaiye personellerinin bilfiil kullandığı ekipmanların kullanım amaçlarının ayrıntılı şekilde anlatılmasının ardından, öğrenciler sepetli itfaiye aracına çıkartılarak, öğrencilere tecrübe kazandırılmıştır.Ayrıca meslek hayatları boyunca birlikte çalışacak olan öğrencilerimiz, ekip çalışmasının önemini itfaiye personelinin tecrübelerini dinleme fırsatı buldular. Bu vesile ile öğrencilerimiz vakalara müdahalede ekip ruhunun başarı getireceğini ve müdahale sisteminin alt yapısının ekip çalışması olduğunu öğrendiler.

Kalite